• Slovenština Slovenština
  • Zavolajte nám, poradíme vám +421 233 058 699 8:00 - 15:00

    Chladivé obliečky na leto? Tento materiál si v horúčave zamilujete

    Spálne

    Aké obliečky zvoliť na leto? To je otázka, ktorú si na začiatku letnej sezóny kladú mnohí z vás. Akonáhle teplomer pravidelne ukazuje viac ako 20 stupňov, začnú sa zvyšovať aj večerné teploty. A pri tých sa spí naozaj ťažko. Ale v dobre vybraných obliečkach sa vám bude spať oveľa lepšie…

    Chladivé obliečky na leto? Tento materiál si v horúčave zamilujete

    Na materiáli záleží

    V lete zvoľte výhradne bavlnu. Spoľahlivo odvádza pot, je vzdušná a nelepí sa na kožu. Látky z polyesteru budete za horúcej letnej noci preklínať a pravdepodobne sa budete prevaľovať a veľa energie nezískate. Neodvádzajú pot, nevetrajú a to je naozaj nekomfortné. Okrem obliečok si určite rozšírte vašu výbavu o tenkú letnú prikrývku s nízkou gramážou.

    letní přikrývka

    Kvalitu spánku dokáže narušiť aj svetlo, zvuky a nekvalitný vankúš. Na túto tému sme napísali tieto články:

    1. Vplyv svetla a tmy na spánok

    2. Voľbou správneho vankúša začína váš plnohodnotný spánok

    3. Ako zaistiť ideálnu teplotu a vzduch k zdravému spánku

    Perte častejšie

    Hoci sú bavlnené materiály vzdušné, vďaka savosti je nutné prať ich častejšie ako v zime. Len tak zostanú nádherne čisté a voňavé. Ale ničoho sa nebojte. Bavlna je odolná a časté pranie zvládne na jednotku. Stačí 40 °C a prací prášok. Aby ste sa vyhli aj minimálnemu zaneseniu, nepoužívajte aviváž. Látka zostane nádherne vzdušná a ideálna do vysokých letných teplôt.

    Mušelín milujú aj bábätká

    Mušelín poznajú hlavne mamičky, pretože sa z neho vyrábajú plienky, dečky a mojkáčikovia. Tento nečakane jemný materiál s každým praním ešte viac zmäkne, takže postupom času ponúkne neuveriteľne príjemný zážitok.

    růžové mušelínové povlečení

    Veľkou výhodou je jeho vzdušnosť, čo je v lete niečo, čo je absolútne nevyhnutné. Okrem toho nie je potrebné mušelín žehliť, takže si aj uľahčíte prácu.

    Luxusný Mako jersey nesmie chýbať ani u vás doma

    Mako jersey nie je medzi ľuďmi zas taký rozšírený a to považujeme za chybu. Je to 100 % egyptská bavlna s úplne fantastickými vlastnosťami.

    povlečení mako jersey egyptská bavlna

    Nečakane spoľahlivo absorbuje vlhkosť a vďaka priedušnosti nezadržuje teplo. To znamená pokojnú noc bez toho, aby ste sa potili a pripadali si ako v skleníku. A nielenže sú to perfektné letné obliečky, sú aj vysoko luxusné, takže ideálny narodeninový alebo svadobný darček. A opäť nežehlivé. Hurá!

    Satén je šetrný k pleti a vlasom

    Snažíte sa starať o vlasy a máte ráno pocit, že sú strapaté? S tým vám pomôže bavlnený satén. Je extrémne hladký na dotyk, čo by mohlo váš problém vyriešiť. Okrem toho ponúka nekrčivý a odolný materiál s ľahko chladivým efektom – ideálny na horúce letné večery, kedy nepomôže ani dokorán otvorené okno.

    růžové saténové povlečení

    A prečo chladivý efekt? Nemá totiž žiadne záhyby, v ktorých by sa teplo držalo a tak je rovno odvádzané preč.

    Krep oslavuje návrat

    Krepové obliečky sa nežehlia, sú nekrčivé, savé a priedušné. Bohužiaľ niektorým vadí, že je látka na dotyk štruktúrovaná, preto sa celkom dlho krep v ponuke neobjavoval. Našťastie sa to zmenilo, a dnes už na MKlôžkoviny nájdete všemožne farebné farby a vzory vrátane predĺženého variantu pre vysokých ľudí.

    bílé krepové povlečení

    Viete, čím sa líši výroba, aby vznikol krepový efekt? Použitím hydroxidu sodného. Nanesie sa na látku a tá sa zrazí do typických vráskavých pruhov.

    Naposledy pridané

    Jarné upratovanie bytu a príprava na jar

    | 8 minúta čítanie
    A je to konečne tu. Dlhšie dni, slnečné lúče a veselšia nálada. Aby ste vymietli posledný zbytky zimy, naplánujte tradičnú jarnú očistu, kedy sa…

    Novinky v ponuke: Vaflové osušky Florencia a froté osušky Bella

    | 3 minúta čítanie
    Vo svete domáceho textilu neustále hľadáme spôsoby, ako zlepšiť naše každodenné pohodlie a zároveň priniesť do našich domovov kúsok luxusu. S…
    Hore