• Slovenština Slovenština
  • Zavolajte nám, poradíme vám +421 233 058 699 8:00 - 15:00

    Luxusné spanie vám zariadime aj v aute

    Rady a tipy

    Už ste niekedy prespávali v aute? A bola to núdzovka, po ktorej ste sa ráno prebudili rozlámaní? Verte nám, že aj také dobrodružstvo sa dá spríjemniť, keď máte poruke správne doplnky. Kempovanie v aute môže byť poriadna romantika, keď sa naň dobre pripravíte.

    Luxusné spanie vám zariadime aj v aute

    Vyberte vhodný matrac

    Nestačí len sklopiť sedačky, sústreďte sa na vyrovnanie všetkých nerovností, z ktorých by vás mohol bolieť chrbát. Ideálny je penový matrac bez pružín, ktorý zmotáte a roztiahnete až vo chvíli, keď budete potrebovať. Alebo ešte skladnejší nafukovací matrac. Okrem matraca pribaľte aj dostatok príjemných diek, ktorými prípadné nerovnosti vyriešite.


    Posteľ ako doma

    Aby ste sa aj v aute cítili naozaj pohodlne, vezmite na cestu veci, ktoré vám umožnia vyspať sa komfortne aj v malom priestore. Zabaľte si obľúbené obliečky aj plachtu. Pokojne vezmite plachtu navyše a oddeľte s ňou priestor pre vodiča od priestoru, kde budete spať. Vybavte sa aj dekoračnými vankúšikmi, ktoré vám zvýšia pohodlie. My sme stavili na chlpatých obľúbencov a pridali na perinu pléd, ktorý môžete použiť aj do kresielka, keď sa ochladí. Hygge atmosféru urobíte aj pomocou svetielok na baterky, ktoré jednoducho rozvešiate vo vašom spacom kokpite.


    Udržujte poriadok

    Ak chcete v aute stráviť viac nocí, odporúčame organizovať – priestor na spanie aj veci okolo. Pomôžu vreckáre na sedadlá, organizéry aj tašky, ktoré majú svoj účel a vy budete vždy vedieť, kam siahnuť. Nestane sa potom, že by ste niečo dlho hľadali alebo postrácali.

    Čerstvý vzduch

    Počas spania v aute je dôležité zaistiť ventiláciu a výmenu vzduchu. Bez toho by bol vo vozidle vydýchaný vzduch a všetky okná by do rána pokryla kondenzovaná voda. Stačí trochu otvoriť okná na malé špárky, alebo aspoň strešné okno.

    Spanie v aute SR 

    Na Slovensku je kempovanie a spanie v aute mimo vyhradených miest zakázané. Kempovať a spať v aute môžete na súkromných pozemkoch so súhlasom majiteľa. Pokiaľ sa chystáte do zahraničia, určite si vopred naštudujte pravidlá pre spanie "na divoko" v konkrétnej destinácii. Pri porušení zákazu totiž hrozia vysoké pokuty.


    Naša výbava na spanie v aute: 

    Letná prešívaná prikrývka

    Obliečky Herbář

    Obliečky na vankúše mušelín cappuccino 50 x 70

    Biela plachta s lycrou

    Pléd a mikroplyšové dekoračné vankúšiky

     

    Naposledy pridané

    Jarné upratovanie bytu a príprava na jar

    | 8 minúta čítanie
    A je to konečne tu. Dlhšie dni, slnečné lúče a veselšia nálada. Aby ste vymietli posledný zbytky zimy, naplánujte tradičnú jarnú očistu, kedy sa…

    Novinky v ponuke: Vaflové osušky Florencia a froté osušky Bella

    | 3 minúta čítanie
    Vo svete domáceho textilu neustále hľadáme spôsoby, ako zlepšiť naše každodenné pohodlie a zároveň priniesť do našich domovov kúsok luxusu. S…
    Hore