• Slovenština Slovenština
  • Zavolajte nám, poradíme vám +421 233 058 699 8:00 - 15:00

    Ako používať napínacie poťahy na sedací nábytok?

    Napínacie poťahy milujeme. Vyriešia nejeden problém. Nábytok ochránite a zároveň ho prezlečiete do nového kabátu. Prečo zostať len pri krásnych obliečkach, keď chcete experimentovať aj s farbou nábytku? V článku vám poradíme, ako vybrať napínacie poťahy a ako sa o ne starať.

    Ako používať napínacie poťahy na sedací nábytok?

    Napínacie poťahy ponúkajú hneď 2 funkcie - ochranu a estetiku. Nielenže nimi krásne ochránite svoj nábytok od fľakov, zvieracích chlpov alebo omrviniek, ale zároveň získavate možnosť mať každý týždeň inú farbu obývacej izby. Nemusíte sa teda strachovať tým, že sa vám farba zakúpenej sedačky, kresla alebo stoličky nebude páčiť. Keď budete chcieť, tak ju jednoducho za pár minút zmeníte a tým izbe dodáte úplne novú atmosféru. 

    Napínací poťah na sedačku s otomanom vpravo – Sebastian

     

    A to isté platí vlastne aj o tej ochrane. Nábytok nie je vôbec lacná záležitosť a čistenie tiež nie. Často totižto nestačí vziať kefu a fľak vydrhnúť, skôr musíte prenajať tepovač a pustiť sa do celkom zdĺhavej práce (hoci je tepovací vysávač naozaj praktický a čas od času by ste ho mali použiť na koberce, matrace a čalúnenie). Preto sú napínacie poťahy super praktická záležitosť a nemali by ujsť ani vašej pozornosti. 

    Druhy poťahov podľa nábytku 

    Poťahy sa delia podľa typu nábytku a potom samozrejme podľa veľkosti. V našej ponuke nájdete poťahy na: 

    • sedačky 

    • stoličky 

    Akú farbu napínacích poťahov zvoliť? 

    A nakoniec vás čaká najpríjemnejší výber, a to výber farby. Síce to môže byť vďaka našej širokej ponuke pomerne zdĺhavé, ale skúste sa zamyslieť, aká farba sa vám hodí do obývačky väčšinu roka a tú vyberte. Experimentovanie odporúčame až potom, keď si prvé poťahy vyskúšate a uistíte sa, že vám vyhovujú. 

    A pretože je obdobie jari, mrknite sa na článok, kde rozoberáme jarné farby a dokonca v ňom nájdete aj paletu aktuálnych farieb Jarné upratovanie bytu a príprava na jar. Ďalší užitočný článok je Kombinácia farieb a vzorov v domácnosti. Na čo si dať pozor?, v ktorom sa dozviete, ako “správne” kombinovať farby a vzory, aby ste dosiahli harmonický výsledok. Aktuálne na MKLôžkoviny nájdete skôr neutrálne farby poťahov, ale postupne rozšírime ponuku tak, ako ste u nás zvyknutí. 

    Zloženie napínacích poťahov 

    Na trhu sú rôzne kombinácie materiálov, ale nie všetky sú dostatočne elastické, nepriehľadné a kvalitné. Rozhodli sme sa siahnuť po bavlne doplnenej o polyester a elastán, s ktorou sa vám bude veľmi ľahko pracovať a vydrží vám naozaj veľmi dlho v perfektnom stave. A navyše sa ani nekrčí.  

    To, aké percentá jednotlivých zložiek zvolíte, záleží na tom, aký chcete, aby mal poťah vzhľad. Vieme, že niektorí z vás preferujú veľké množstvo bavlny, takže máme aj taký variant (94 % bavlny). Ale nebojte, nech zvolíte akékoľvek zloženie, vždy budete spokojní. V MKLôžkoviny sa snažíme, aby žiadny výber nebol krokom vedľa.   

    Ako vlastne potiahnuť nábytok? 

    Ku každému napínaciemu poťahu dostanete návod. S tým už je naozaj ľahké prísť na to, ako s poťahom pracovať. V balení nájdete aj molitanové valčeky, ktoré zasuniete do štrbín, aby látka poťahu pekne objala všetky krivky nábytku a nebola nevzhľadne natiahnutá. Vďaka valčekom vyzerajú poťahy ako tie originálne a nie iba ako “čosi” navlečené a natiahnuté.  

     

    Naposledy pridané

    Zababušte sa do obliečok z polybavlny

    | 4 minúta čítanie
    Šikovne skombinované materiály si berú z každého iba to pozitívne. A presne taká je novinka v našej ponuke - polybavlna. Za absolútne skvelú…

    Jarné upratovanie bytu a príprava na jar

    | 8 minúta čítanie
    A je to konečne tu. Dlhšie dni, slnečné lúče a veselšia nálada. Aby ste vymietli posledný zbytky zimy, naplánujte tradičnú jarnú očistu, kedy sa…
    Hore